Ελληνορθόδοξος Κοινότης
Βάδης Βυρτεμβέργης

«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Χάρτης Πλοήγησης
website clocksΔραστηριότητες


Πνευματική παρουσία
Κάθε Σάββατο στίς 5 το απόγευμα γίνονται ομιλίες ορθοδόξου κατηχήσεως και αφορούν είτε το περιεχόμενο του Ευαγγελίου της Κυριακής, είτε άλλα σημαντικά θεολογικά θέματα.
Από το βήμα της Κοινότητας έχουν περάσει σημαντικές προσωπικότητες της ορθοδόξου Εκκλησίας, επίσκοποι, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον γέροντα Εφραίμ από τήν Αμερική.

Προβολές ταινιών
Γίνονται προβολές βίντεο από διάφορα ορθόδοξα προσκυνήματα, αλλά και ταινιών με βιογραφίες αγίων και γενικότερα ιστορικά θέματα.

Εκδρομές
Διοργανώνονται κάθε χρόνο προσκυνηματικές εκδρομές στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκδηλώσεις
Η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας στήν αρχή κάθε νέου έτους γίνεται η αφορμή μίας μεγάλης κεντρικής γιορτής της Κοινότητας, με συμμετοχή των νέων παιδιών της Κοινότητας και της ενορίας της Αναλήψεως Στουτγάρδης, με ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις. Την εκδήλωση τιμούν και ευλογούν με την παρουσία τους συνήθως ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος, οι ιερείς της ενορίας μας π. Δημήτριος και π Ζαχαρίας, αλλά και ιερείς άλλων ενοριών, καθώς και πλήθος κόσμου.
Το 2009 η Κοινότητα γιόρτασε τα τεσσαρακοστά γενέθλιά της. Ήταν 40 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, διακονίας και αγώνων εκατοντάδων μελών και φίλων της Κοινότητας. Υποσχόμαστε και ελπίζουμε μέ τη χάρη τοῦ Θεού, το έργο μας να συνεχιστεί και για τα επόμενα, όσα ο Θεός θελήσει, χρόνια.